Songs I listened to a lot in my life

I believe the music that we listen to is a big part of us, how we approach everyday life, and the norms we constitute for ourselves. At least for me. This is a playlist that consists of more recent songs, and songs that I grew up with.Retrovizorja – Rokstar

ALB:

Para meje rruga shtrihet
Dhe floket lozin nën rre
Sa bukur dukem, n’Retrovizore
Shpejtësia mendët m’i merr

Larg dhe te vegjël mbeteni ju
O fytyra të qytetit pa lum
Kot i keni vaskat tuaja
Që nuk kanë as ujë, as shkume

Sa larg tani jeni ju
Kur përpara meje tabelat shkruajnë
Vetëm 2 kilometra kanë mbetur
Hapni krahët, erdha unë

Dua të bëhem rokstar, rokstar, rokstar X2

Sa larg tani jeni ju
Kur përpara meje tabelat shkruajnë
“Vetëm 2 kilometra kanë mbetur”
Hapni krahët, erdha unë

Dua të bëhem rokstar, rokstar, rokstar X2

ENG:

The road stretches in front of me
And the hair plays with the wind
How beautiful I look in Retrovizore
The speed grips my mind 

Away and tiny you remain
You faces of the city without a river
It is useless for you 
To hold on to your bathtubs

How far you are now
When in front of me the street signs write
“Only 2 kilometers are left”
Open your arms, here I come

I want to be a rockstar, rockstar, rockstar X2

How far you are now
When in front of me the street signs write
“Only 2 kilometers are left”
Open your arms, here I come

I want to be a rockstar, rockstar, rockstar X2LA FAZANI – Hajde me shuplakë

ALB:

O man
Përçdo dit’ o ma e shpraztë kuleta
Vyn’ me rrokë najkon me pistoleta
Po para syve po m’del Anton Çetta

O man
Krejt po m’thojnë hajde puno si bleta
Kapi krejt o’ sikur peshkun rrjeta
Po un ton’ ditën veq po thithi fleta

O man
Du m’i përjetu puthjet e nxehta
Jo veç me ty po me njo 100 veta
Lagëm e përqafem si shpageta

O man
Nuk po na vijnë njohjet e reja
As nuk po na pranon o-ke-beja
Hajde krejt tash me ngu dixheja

O bal
Moti s’jena pa e moti s’jena ni
Baba ç’a po bon, e nonën qysh e ki?
S’pe di ç’a po han e sa killa i ki…
N’deti a ki shku e a ki mrri m’u nxi?

Hala musliman nuk je tu honger thi
Hajde shkojmë n’WC e ti qitma ni vijë
Koka-kolla, fanta edhe leblebi
Kaniher qebapa me naj gotë raki

E maj n’men shumë mirë kur jena kon’ na fmijë
S’kena pasë na qare pa u bo mafi
Meniher-mas-lufta o’ kon tragjedi
Luki e Balija n’haraç tu na shti

Arsimtartë e lujtun gojën tu na dhi
Rryma tu u nal o-për vitin e ri
Fmijtë petarda n’bothë çdo dit’ o’ tu na shti
S’kena faj që truni neve n’u ka qi

Hajde hajde hajde hajde 
hajde hajde hajde 
Hajde me shuplakë

Hajde X14
Hajde me shuplakë
Hajde me shuplakë, plakë!

O man
Përçdo dit’ o ma e shpraztë kuleta
Vyn’ me rrokë najkon me pistoleta
Po para syve po m’del Anton Çetta

O bal
Çfarë masa paska marrë sot qeveria?
Ishalla po na lojnë mu lëshu me skija
Ia nisi lufta pa u kry pandemija

Çu mu çu me lujtë menç krejt – KREJT X4

Kur armiku na ka vra e na ka masakru
Na tu e kqyrë Labiën kemi rezistu

Kur armiku na ka vra e na ka masakru
Na tu e kqyrë Labiën kemi rezistu

Kur armiku na ka vra e na ka masakru
Krejt qyteti pi kauqit bolet i ka kru

Kur armiku na ka vra e na ka masakru
Na tu e kqyrë Labiën kemi rezistu kshtu që

Hajde hajde hajde hajde 
hajde hajde hajde 
Hajde me shuplakë
Hajde me shuplakë, plakë!
Hajde me shuplakë

LDK Vetëvendosje
PDK t’shtin n’punë dosti
PTK tender bossi
AKP (qyp) zhvendosu
A je anëtar i bordit?
Djali i prokurorit
E pin kafen e Devollit
Pa t’drejtat e punëtorit
RTK, KTV, RTV 21
Klan Kosova T7 llajka me kaci
Për autostrada s’na kalon as gjermani
Money fiesta setra fancy n’galeri
Kultplus, Ibrahim Rugova përçdo dit’
Kulti i personalitetit 51%
(Qysh) m’u çliru p’i clirimtarit pa u bo Sovietik?

Ooooooooo…
Hajde me shuplakë
Hajde me shuplakë, plakë!
Hajde me shuplakë
Hajde me shuplakë, plakë!
Hajde me shuplakë

ENG:

Man, my wallet is getting lighter every day
I need to shoot someone with a pistol
But Anton Cetta appears in front of me

Man, everybody is telling me to come and work
like a bee
Get them all like a net gets the fish
But I am just sniffing papers all day

Man, I want to experience hot kisses,
Not with one but with 100 people
We hug and get wet like spaghetti

O Man, there is no new recognitions coming
We are not getting accepted by O K B
Come on now let’s all listen to dj-s

O Bal, We haven’t seen or heard from each other in a long time
How’s your father, How’s your mother?
What are you eating, how many kilos do you weigh?
Did you have a chance to get sunkissed at sea?

Still a muslim not eating pork
Come in the toilet put a line for me to sniff
Cocacola, fanta, chickpeas
Sometimes Kebap with a rakia

I remember very well when we were kids
There was no way out of becoming a gangster
Post war was a tragedy
Luki and Balija stealing our money

Crazy teachers fucking our heads
Electricity going off on new years eve
Putting fireworks in kids asses every day
It’s not our fault that we are fucked up

Come on, Come on, Come on, come on
Come on, come on, come on
Come and clap your hands

Dude, what are the restrictions of this day from the government
I hope they’ll let us ski
War started before the pandemy was gone

Come, everyone and get crazy 
When the enemy killed and massacred us
All city scratched their balls from their couches

LDK, Vetëvendosje
PDK, they’ll find you a job
PTK tender boss,
AKP (QYP) Go away
Are you a member of the board?
The son of the jury
You drink Devolli’s cafe
with no respect for workers rights
RTK, KTV, RTV21
Klan Kosova, T7 – gathering likes with a shovel
Highways are better here than in Germany
Money Fiesta fancy jackets in the gallery
Kult plus – Ibrahim Rugova every day
Personality cult 51%
How do you get free from the freedom fighter without becoming SovietArmendi dhe aida – BUGI –

ALB:

Dugi ishte mbret i podiumit tonë
Dugi kishte vizion e motivacion
Dugi ishte seksi. Dugi ishte transi
ishte zanzi-zanzi

Sa ‘pasione’, sa ‘fashion’
sa shumë dëshirë to ‘fight’
me këtë ‘boogie-woogie’-Dugi
‘on a saturday night’

Pa dilema ai ish’simbol i çdo të riu
bar për kokëdhembje, si Bekim Fehmiu
as Faruk Begolli nuk isht aq ‘boogie’
sikur Dugi

Tash nga Londra erdhi Dugi
luan ‘boogie-woogie’
jem’me ngjyrë e jem’pa frymë
e nesër çdo gjymtyrë le të dhemb
se nga Londra erdhi Dugi
luajm ‘boogie-woogie’
veç ai ka ide sa ‘boogie’ jemi ne

Që nga mbrëmja e maturës s’pati gëzim
Dugi lidhi këpucët e u nis në udhëtim
as bimë, as gjësend
s’mbet indiferent
shkoi pa ‘happy-end’

S’ka viza për kriza
orar, o, shpirti im
jemi helm për egoista, nëse kemi guxim

S’është as vendi e as koha për filozofime
vulë e jetës sate, vulë e jetës sime
formalisht e normalisht
është ‘boogie-woogie’ edhe Dug

ENG:

He had a vision, and motivation
Dugi was sexy, he was transy
He was zanzi zanzi

So much passion, so much fashion
So much desire to fight
With the boogie boogie Dugi
On a saturday night

Without a dilemma, he was the symbol of every youngster
A pain relief pill like Bekim Fehmiu
Not even Faruk Begolli was as boogie
As Dugi

Now from London Dugi came
And plays the boogie boogie
We are colourful and without breath
Let all our limbs hurt tomorrow
Because Dugi came from London
We play boogie woogie
For he is the only one who has the idea of how “boogie” we are

Since the prom night he had no happiness
He tied his shoes and started off to travel
Not a plant nor nothing
Stayed indifferent
He went on with no happy ending

No visas for crisis
Schedule, my sweetheart
We are poison for egoists if we have the courage

It’s not the time or the place for philosophizing
The seal of your life, the seal of my life
Formally and normally
Is boogie woogie and Dugi

SANSARA – FASHION, Shifra ime

ALB:

Tani në shekullin 21
Të gjithë kercejne e askush nuk ben ze
tani e tëra është në trend
Mos me pyet si zuri vend

Askush nuk pyet për gjësend?
Kush mendon ndryshe këtu nuk ka vend
Ai s’është cool ai është sad
Ai kerkohet alive or dead

Passion, passion fashion X2

Nga kafeneja në butik
Veshëmbathje, trend dhe muzikë
Botë pa ndjenja, botë pa frikë
Eja hesht’ n’elektronikë

Mos kërko tjetër se nuk ke ku ikë
Eja me ne me ritme në Afrikë
Nuk ka më shumë as n’Amerik’
Mos ke frikë nuk ësht’ trik trik trik trik

Passion, passion fashion X2

Krejt kompjutera u mbush bota
Njerëz më ska. u bëmë robota
Numrat binarë janë gjuha jonë
011001101 – 01
Eshte nje varrë është një shok
Sa më brengos, e përgjigjen kërkoj kot
Më bën të ngec e të mos kërcej dot’
është a sësht marri ësht’ kjo pyetja ime sot

Cila është shifra ime
Nuk mund ta shenoj
Shifra ime, shifra ime

ENG:

In the 21 century
Everybody dances, nobody says nothing
Now everything is trendy
Don’t ask me how it became

Nobody asks for nothing
The ones that think different have no place here
He’s not cool, he is sad
He is warranted “alive or dead”

PASSION, PASSION, FASHION
PASSION, PASSION, FASHION

From the coffee place to the boutique
Trendy clothes and music
A world with no concerns, no fears
Come and shut up in the electronic

Don’t search for something else – for you have nowhere to go
Ride the rhythm to Africa with us
There is not much more happening even in America
Don’t be scared it’s not a trick

This world is filled with computers everywhere
There are no people anymore
Everybody is a robot

Binary numbers are our language
011001101 – 01
There’s a scar, there’s a shock
I’m so concerned, and I can’t find the answer
Makes me flounder, and not dance at all!
Isn’t it ridiculous? This is my question today

What is my number?
I can’t write it..
My number. My number.LINDJA – Italia

ALB:

Qe po shkoj deri nItali,
Itali???

Në kopshtin tim, janë dy lule

Njëra e gjelbër, e tjetra e kuqe

I ledhatoj, Uh u u
I adhuroj Ah a a
I perqafoj uh u u
Por smund t’duroj

Sa herë që i shoh, ato s’më kujtohen
Shokët më thonë se të gjitha harrohen

I ledhatoj – uh u u
I adhuroj – ah aa a
I perqafoj – uh u u
Por smund t’duroj.

Italia, Italia,
Italia ne lulet e mia
Italia me burgjet e saja
Italia dhe Shqipnia

Italia Italia
Me lulet e mia
Italia me ëndrrat e mia
Italia dhe Sofia

ENG:

I’m just going to Italy,
Italy??

In my garden, there are two flowers
Gibberish

One is green, and the other is red
Gibberish

I caress them, Uh u u
I adore them ah a aa
I hug them uh u u
But I can’t take it any longer

Whenever I see them, I don’t remember them
My friends say that all will be forgotten

I caress them – uh u u
I adore them – ah a a
I hug them – uh u u
But I can’t take it any longer

Italy, Italy
Italy in my flowers
Italy with its prisons
Italy and Albania

Italy Italy
Italy with my flowers
Italy with my dreams
Italy and Sofia

By Shpat Shkodra

Leave a Reply