Hyrje

Me e pasë ndër duar Potpurin do me thanë me pasë shumë gjana në të njajtën kohë. Nji përzirje e … More

Të lirë, nën vëzhgim

By Diona Kusari M’u deshën 25 vjet për të kuptuar se si mund ta shpreh tregimin e ‘fshehur’ në ndjesitë … More

Gjumi kolektiv

“We are struggling to gain access to our own country.” “We cannot continue with the paradigm to destroy the old … More

Playlista e Gurbetit

Playlista Gurbeti ësht’ nji reflektim kolektiv se qysh disapora e përballojnë largimin prej shtëpisë, dhe së qysh kjo portretizohet përmes … More

Pushtimi i verdhë 

Bazuar në artikullin:  Brendimi i kombit, Zhvillimi Neoliberaldhe Rikrijimi i Shtet-Kombit: Mësime nga Kosova e PasluftësNga Nadia Kaneva Kur je duke … More

Udhëtimet e përkujdesisë

Dialogjet në vazhdim u realizuan gjatë ecjeve në vendet që u zgjodhën nga të intervistuarit. Bea Ora 7 e mëngjesit, … More